Bahan2 :
.
~ Daging kambing 5-6 slice
~ Sos tiram 2 sb
~ Sos lada hitam 3 sb (sy pkai sos kimbal)
~ Kicap 3 sb (yg ni nk bgi hitam je, tp klu byak pon best)
~ Hirisan halia @ tumbuk halus ( xnk letak pon xpe )
~ Gula ( sy pkai gula perang ) nk pkai madu pon boleh
~ Serbuk lada hitam (sy tambah sb suka pedas)
~ Daun rosemary (penting bgi bau n rase dia terangkat)
.
Cara2 :
.
~ Masuk semua bahan2 tu dan gaul sebati.. Klu nak perap, ttup bekas pkai plastik atau Aluminium foil n letak dlm peti.. nk frozenkan pon xde msalah isi dlm tupperware. klu x, trus boleh bakar..
~ Klu dirumah sy bakar dlm oven je 1-1.30jam api atas bawah 200darjah brgantung pda oven. Agak2 dah ade hangus sikit2 tu,dah boleh angkat..
~ Klu utk mkn ramai better bakar atas arang.. lagi mengancam.. smerbak bau die. Hehehe
~ So boleh hidang dgn kuah blackpaper atau ratah gitu pon sedap!! Confirm mnjilat jari
Slamat mencuba!!
No comments:
Post a Comment