TESTIMONI 48: NUR FARAH LIZA RAMLI
[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]
.
Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat.
.
Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.
.
Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.
.
Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.
.
Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya, ambillah MealShakes dan ESP secara konsisten. Saya berasa sangat gembira dan berbesar hati kerana menjumpai produk hebat Shaklee. Terima kasih Shaklee.


   Image may contain: 12 people  

TIPS PEMAKANAN IBU MENYUSU




Setiap ibu di dunia ni pasti mengimpikan untuk menyusukan anak sehingga umurnya 2 tahun..tiada ibu yang langsung tidak berniat macam ni kan..termasuk la diri saya sendiri..

Masa anak yang pertama alhamdulillah fully breastfeed smpai umur 1 thn 3 bln..Yang kedua ni belum tau lagi.Tapi dari mula lagi saya dah pasang niat untuk fully breasfeed sampai umurnya 2 thn..Moga2 impian saya dimakbulkan..aaaaaminnn...

Sebenarnya kan pemakanan kita pun memainkan peranan dalam nak memperbanyakkan susu ni. Memang saya dah cuba dan memang nmpk hasilnya..

Berikut adalah makanan yang membantu hasil susu ibu lebih meriah daripada biasa:

1) Quaker oat
2) Milo
3) Susu tepung/ susu segar
4) Horlick
5) Air suam
6) Barli suam
7) Kekacang seperti almond
8) Sayur bendi, ulam, sawi, kailan,brokoli
9) Kismis dan kurma
10)Gardenia wholegrain

Selain daripada itu,saya juga ada mengamalkan ESP shaklee untuk memperbanyakkan susu saya..Saya start makan dari pantang sampaila sekarang dan saya masih menyusukan anak saya yang kini umurnya 9 bulan.

                                       
                               

                                                 

ESP shaklee ni merupakan sumber protein soya yang terbaik.Ia menyediakan  14gram protein bukan soya GMO yang berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk 9 asid amino yang penting.ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa serta kolestrol.

Apa istimewanya ESP ni.......

                               Image result for esp shaklee

 Jadinya sapa-sapa yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang ESP ni boleh hubungi saya

                                     zuraida 012-5511310
                                  FB : zuraida mohamad karim

    Nak COD pun boleh area kuala kangsar, padang rengas, jerlun ,manong, ipoh, tambun.


                                                 






SPAGETTI SEAFOOD

Saya nak kongsi dengan korang tentang resepi spagheti..simple je resepi ni..sesuai tuk time kita nak makan cepat dan tak nak mengambil masa yang lama di dapur..

jom kita tengok macam mane resepi tu..

Bahan-bahan:

150 gram spagheti- direbus dan ditos
3 sudu besar sos cili
3 sudu besar sos tomato
1 biji bawang besar-dihiris
1 ekor sotong- direbus
4 keping kepah-direbus
sedikit daun rosemarry kering

cara membuatnya :

1. Tumis bawang besar dan bawang putih sehingga naik bau.
2. Masukkan sos cili dan sos tomato
3. Kemudian masukkan sotong dan kepah yang telah direbus tadi.
4. Setelah masak, sos ini boleh dituang ke atas spaghetti.
5. Letakkan keju dan rosemary kering sebagai penambah perasa.

Siap dihidang......

Sedap kan....nyum..nyum..nyum..hehehe


Image result for spaghetti seafood

DETIK PERTAMA MENGENALI VITAMIN SHAKLEE

Assalamualaikum..
Shaklee...nama produk yg tidak asing lg..mula2 dulu mmg x penah n x terlintas pun nk join shaklee ni..mmg x ambil tau lgsg pun..hehe
Masih igt lg mcm mane mula2 sy leh join shaklee ni..first tau pasai ni masa pregnantkan ank kedua ahmad faris zafril..start ngn nk naikkn hb yg agak x bape nk ok la..ada seorg doctor tu suggest suh amik vitamin shaklee.masa tu mkn ostematrix, b complex n vitalea..pastu rasa mcm byk sgt nk mkn tukar plak mkn vitalea je..consisten mkn vitalea ni sampaila bersalin..mmg hb masa tu alhmd maintain je..x mcm masa kndgkn ank pertama..
Sejak tula sy mula berkecimpung ngn shaklee n masa tu rasa inilah supplement yg terbaik untuk aku..masa pantang pun mkn set pntg shaklee..the best la set pntang ni..rasa sihat n segar je..
Start dr tu sy rasa ok jgk kalo join jd ahli shaklee ni..dh alang2 mmg mkn pe salahnye kan..then jd ahli n tibe2 rasa buat sbg side income la plak..n nk bkongsi kebaikan2 yg terdpt pd shaklee ni supaya sama2 rasa..
Buat bisnes ni pun niat nk tolong family dlm mjana pendapatan n langsaikan hutang..
Kalo korang pun nk join jd ahli ni pm je
Zuraida 0125511310

BERAT BADAN SEMAKIN MENURUN SELEPAS AMALKAN SET KURUS SHAKLEE


Assalamualaikum semua....
Mcm mane korang rini?sihat???hopefully korang sihat2 je..sama2 kita bdoa mg kita sentiasa sihat n dibawah lindungan rahmatNya..tak best kalo x sihat ni kan..nk buat pape pun susah.
Baiklah..kali ni sy nk share testimoni set kurus shaklee..kurus secara sihat dan cantik..pengambilan secara konsisten akhirnya berjaya menurunkan berat badan yang diidam2kan..

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 10: FADZRIN ZAINAL
[BERAT BADAN SEMAKIN MENURUN SELEPAS AMALKAN SET KURUS SHAKLEE]
.
Selalu kongsi testimoni orang lain aje. Kali ni Ayen nak kongsi testimoni Ayen sendiri. Amat rugilah kalau seseorang SID tu tak cuba sendiri keberkesanan produk-produk Shaklee. Rasa sendiri baru best kongsi pengalaman dengan orang lain. Sebelum ini Ayen consume Set Pantang dan Menyusu. Itu pon dah Wow! Kali ini Ayen cuba Set Slim pula.
.
Pada mulanya Ayen tak pasang niat nak turunkan berat badan. Dengan alasan masih breastfeeding-kan Amani, Ayen terima aje potongan badan yang tak berapa nak kurus ni. Perasan badan tak naik bagai dipam-pamlah kononnya . Makan pun control sikit-sikit aje. Tapi memanjang cheat day saja hihi. Nampak sangat mudah goyah dengan makanan .
.
Bulan Oktober tahun lepas Shaklee ada buat promosi Lecithin dan Alfalfa. Waktu itu Ayen pun promote dengan semangat di FB Page, FB dan IG. Hasilnya ada sahabat lama yang contact Ayen mahukan vitamin untuk kuruskan badan dan dalam masa sama nak susu meriah. Maklumlah selepas melahirkan baby naklah buang segala lemak-lemak berlebihan sewaktu mengandung dulu.
.
Hah! Memang bertepatan dengan promosi bulan tu. So Ayen pon recommend dekat sahabat ni ambil lah Lecithin dan Alfalfa. Pakat borong untuk customer eh apa kata Ayen cuba sekali. Maklumlah harga runtuh. Tak kan tak nak grab. Lepas tu tak kan kite tengok aje orang lain kurus, takkan tak nak kurus sama..kheennnnn.
.
Maka Ayen pon start consume Alfalfa, Lecithin dan Ayen add on Omega Guard. Omega Guard ni pada awalnya Ayen ambil untuk untuk skin, daya ingatan fokus bila buat kerja terutamanya bila laksanakan hal-hal Shaklee dan waktu tu Amani pula terkena batuk dan selesema dari abangnya. Di sebabkan Amani masih menyusu secara tak langsung bolehlah Ayen salurkan nutrien hebat ini melalui susu ibu. Reda la sikit batuk dan selesema.
.
Waktu tu usaha-usaha yang Ayen buat hanyalah:
1) Minum air masak banyak. At least 2-3 liter sehari. Penting minum air banyak sebab kita boleh flush out semua toksin dan pada masa sama mengekalkan kandungan air dalam badan.
.
2) Dinner awal dalam pukul 6.30 petang. Jadi perut mempunyai cukup masa untuk memproses makanan sebelum tidur. Bagi mereka yang berniat nak menguruskan badan makan malam selalunya light-light saja. Kerana penggunaan tenaga lebih rendah berbanding waktu siang.
.
3) Sejak jadi WAHM banyak masa Ayen di rumah bersama anak-anak. Nak keluar joging agak risky jika hanya dengan anak-anak. Jadi Ayen banyakkan aktiviti bermain dengan anak-anak. Tak kiralah jadi kuda round satu rumah. Jadi jongkang jongkit, lari-lari anak dalam rumah, menari dengan diorang sambil tengok Hi5.
Macam senang tapi penat tau sebab stamina diorang lagi mantap. Mama nak pitam dah diorang steady gelak-gelak lagi. Yang penting anak-anak gembira mama boleh burn lemak-lemak.
.
Konsisten makan untuk 2 bulan. Lecithin tu dalam erti kata konsisten consume untuk 2 botol. Ayen memang dah lama tak naik penimbang. So ada sekali tu visit makcik kebetulan rumah dia ada penimbang. Punyalah excited mak Ayen, Ayen, makcik-makcik pakat timbang nak tau berat masing-masing. Kelakar la pulak. So Ayen pon naik je penimbang tanpa ada perasaan apa-apa.
.
Dalam hati ini kita expect standard nombor “6” kat depan. Tetiibaaa! Yang muncul nombor “5” tau. Lama betul tak merasa uollss. Lagi best sebab lagi ringan dari waktu naik pelamin. Terasa di awang-awangan kejap. hihi. Kenapalah tak jumpa Shaklee masa nak kawen dulu. Kalau tak lagi meletop-letop masa naik pelamin 5 tahun lepas (walau waktu tu dah cukup meletop kot hahahah). Masa ni turun 3Kg banding masa last timbang suatu ketika dahulu (bila tu jangan di tanya sebab memang dah lupa..hihi)
.
Masa tu pun dah rasa dah syok. Wahh boleh tahan juga penangan Alfalfa, Lecithin dan Omega Guard. Ayen masih teruskan pengambilan macam biasa sebab bila konsisten makan Set Slim ni badan lagi sedap, ringan, perut rasa cam leper kosong. Kalau tak rasa bloated, kembung macam preggy 3 bulan. Padahal lemak dengan angin aje lebih kot.
.
Nak dijadikan cerita, awal bulan Disember kami ex-school mate ada reunion. Seronok ni jumpa member lama. Rata-rata tak jumpa sehingga berbelas tahun. Ramai bagi komen waktu tu nampak kurus. Eh tapi serius ayen memang takde rasa kurus sangat. Sikit aje mungkin. Tapi bila ramai yang bagi komen eh tak boleh jadi ni. So gigihlah mencari gambar paling latest untuk buat comparison. Tadaaa ini lah hasilnya. Mungkin weight loss tak banyak sangat tapi yang ayen perasan inch loss. “Kecut” banding sebelum ambil Lecithin dan OmegaGuard.
.
Dan sejak January, Ayen add on pula Vivix. Alang-alang promosi kita stok up sekali. Bila ambil Vivix, penangan seminggu pertama memang boleh tahan body nak adjust. Ayen rasa berat sangat kepala, badan pula rasa seram sejuk. Tapi masih teruskan pengambilan Vivix dan minum air banyak. Sebab tahu badan dalam proses nak adjust menerima "vitamin terbaik" ini. Lepas seminggu baru rasa badan lagi sedap, bertenaga nak melayan anak-anak, kurang marah-marah (walaupun sebelum ni saya cool aje hihi).
.
Yang paling best jerawat kat muka semakin pudar.
.
Alhamdullilah. Kurus secara sihat, cantik pon secara sihat. Itu yang penting. Kurus slow and steady dan tidak mengejut. Takut kalau kurus secara drastik, naiknya pon secara drastik. Seram!!!
Inilah kisah #shakleeeffect saya. Best! Terima kasih Shaklee. Terima kasih Mama Khairani Bahaudin sebab perkenalkan Ayen dengan produk hebat ini. Sumpah setia sampai mati.

Image may contain: 5 people, people smiling   


Jadi...korang jangan sia2kan peluang tuk rasai keberkesanannye set kurus ni..kurus secara sihat.bkn secara mendadak dan member kesan sampingan.
Bolehla menghubungi sy untuk sebarang pertanyaan..cod pun bole sekitar kuala kangsar,jerlun,manong,pdg rengas,ipoh dan tambun..
                    
                      http://www.wasap.my/60125511310
                     Fb: zuraida mohamad karim
                     Ig : zuraidakarim

PENGEDAR SHAKLEE AKTIF DI KUALA KANGSAR, PERAK

Assalamualaikum semua..
Kali ni sy nk cite kat korang tentang perkhidmatan sy sbg pengedar shaklee..
Sy pengedar shaklee perak..cod kuala kangsar,manong,pdg rengas, jerlun, ipoh, tambun..
Jgn malu jgn segan untuk menghubungi sy kalo nk tye ttg produk shaklee ni..xde sebarang bayaran yg dikenakan..FREE consultation ok...free tu...
So pm je sy melalui http://www.wasap.my/0125511310
Fb zuraida mohamad karim

VIVIX : SIRAP BOTANI PREMIUM DARI SHAKLEE







Hai semua.....

Entry yang ni pulak saya nak kongsikan dengan korang tentang produk shaklee yang sangat popular dan menjadi permintaan ramai..terhangat di pasaran ni.nak tau tak ape nama produk tu?

Vivix namanya..vivix ni memang tersangat la bagus dan banyak kebaikannya..sangat la rugi pada siapa yang tak pernah mencuba..sekali order pasti nak order lagi..confim vivix ni tidak menghampakan penguna-penggunanya..

ok..sekarang kita cite plak lebih lanjut tentang apa itu vivix.

Ramuan Semulajadi Vivix Shaklee Yang Kaya dengan Polifenol


Image result for manfaat vivix shaklee


      Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscidane, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yg mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


Kandungan vivix ini bahan-bahannya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk shaklee.






Manfaat dan kebaikan vivix.

Image result for manfaat vivix shaklee




Siapa yang memerlukan vivix?


Image result for manfaat vivix shaklee

Itulah serba sikit tentang vivix yang saya nak sharekan dengan korang..banyak lagi ni yang sy nk sharekan..tunggukan kemunculan entri sy ye..sy akan sharekan testimonial tuk perokok, orang sakit kencing manis, darah tinggi, kanser, ibu yang BF anak dan banyak lagi...

                    Boleh contact sy untuk mengetahui lebih lanjut zuraida:
                    whatsap : 0125511310
                     Fb : zuraida mohamad karim

Nak COD barang pun bole area kuala kangsar, jerlun,padang rengas, manong, ipoh, tambun...